..hva ER det med den BRØYTEPLOGEN?

Ikke hver dag at det er særlig bevegelse i denna skrotten, men i går fikk jeg meg faktisk en bitteliten luftetur..om enn ikke som forventa. Etter å ha brukt mårran og litt av formiddagen til bloggrelaterte ting & tang, sjaina over de stakkars 36 kvadratmetrene jeg bor på..og drukket aaaaalt for mye kaffe..bestemte jeg meg for å kjøre meg en liten tur. Her hjemme snødde det igjen, så håpet var å finne et sted der det var i alle fall litt klarvær.

Så jeg røska med meg sekken (bare sånn i tilfelle), fikk kosta av kjærra og kom meg i siget. Jeg surra meg noen mil ut av byen og sørover mot Tjeldsundet..det så nemlig veldig lovende ut, så jeg stoppa glad og lykkelig på ei utkjøring der det er en molo og ei nydelig strand rett ved veien.. HAH!! Det skulle tydeligvis ikke værgudene ha noe av, nei.. Det var jo en god del snø (særlig brøyteskavler), og jeg fikk gått meg en liten runde rundt bilen og strekt litt på beina, mens jeg vurderte hvor det var minst snø å grynne seg gjennomm..men før jeg rakk å få sekken på ryggen, begynte det å lave ned..og det gadd jeg IKKE.

Derfor lempa jeg både sekken og meg sjøl tilbake inn i bilen igjen – og satt ei stund å bare grubla på “hva nu, jævlar”..mens jeg studerte brøytebilen som suste forbi i slow motion..

Jeg skal innrømme at jeg tilhører den skaren som av og til får en syklig trang til bannskap & tenners gnissel når jeg ligger bak dem..og syns det er heilt idiotisk at de ikke får kjøre i mer enn 40km/t..
Men hva ER det med den brøyteplogen da, siden den MÅ det????
Her måtte det googles, og dette er hva jeg kom frem til..hentet fra Statens vegvesen sine sider:

Hvorfor kjører brøytebilene saktere enn fartsgrensen?
Brøyteplogene fjerner snøen best ved brøytehastighet opp til 40 km/t. Hvis de brøyter med høyere hastighet, vil mye av snøen bli liggende igjen etter plogen. Dessuten vil brøyting med høy hastighet kunne gi skader på skilt og annet utstyr langs veien, og det kan skape farlige situasjoner hvis plogen treffer ujevnheter eller hinder på veien.

Hmmm..javælldåe..kan jo ikke akkurat krangle på den..
Og siden den plogen som nettopp hadde passert, kjørte i den retninga jeg egentlig hadde tenkt meg – gadd jeg ikke utsette meg sjøl for unødvendig “tortur” ved å ligge bak den når jeg ikke trengte det – så da snudde jeg likegodt kjerra og surra meg hjem igjen…og satser på bedre lykke neste gang..

 

10 kommentarer

Siste innlegg