I DAG BLIR DET ANDRE BOLLER

..andre boller? Hva i hekken er det for’no??..

Man har jo vokst opp med uttrykket, og veit at det betyr at nå skal det bli endringer av et eller annet slag..som bl.a brukt av morsan i si tid, da ho hadde sett seg lei på at Yours Truly i barndommen måtte krangle og protesterte på alt og trua med husarrest.. “no høre du etter, eiller så skal det piskandø bli andre bolla her – det kan eg love deg!!”

Men hvor kommer egentlig et så merksnodig uttrykk fra? Her måtte det googles..og fant frem til dette:

“Ifølge boka Bevingede ord (1991) er dette et ordtak som lyder «Nå skal det bli andre boller, sa bakeren, han skeit på brødspaden (el. i trauet)».

Det er slett ikke sikkert at dette er den opprinnelige varianten. Bevingede ord gir ingen flere opplysninger om opprinnelsen. Ordtak stammer gjerne fra folkedypet, det vil si at opphavsmannen eller -kvinnen er ukjent.

Ordtaket viser til et skifte i kosten, men dette er tidlig overført til andre områder. Nesten hva som helst i livet kan betraktes som boller av ymse kvalitet.”

Hmmm…jaja. I dag er det i alle fall andre boller her.. både i form av uttrykket sin betydning, nemlig ei endring – og bokstavelig talt, fordi jeg har (sjokkerte) boller til frokost – og DET er endring det, hihi.

Ha en riktig flottersfin dag alle sammen ❤️ CU L8R

Det er selvfølgelig nytt mårrabubbel ute på TikTok også.. faktisk todelt, og du kommer til del 1 HER og del 2 HER.

3 kommentarer
    1. Husker vi sa det utrykket som barn og synes det var veldig gøy, vi lærte det sånn: ” Nå skal det bli andre boller sa bakeren og bæsja i ovnen”. Det var jo hysterisk morsomt som barn 😁 Bra det blir andre boller av alle slag 🙂Gleder meg til å høre 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg