KYLLINGBURGER & GRATINERT POTET- og GULROTFORM

Uten mat og drikke, duger heltinnen ikke.. eller noe sånt. Føler meg ikke akkurat som en heltinne da, men mat må jeg ha okke som. Og i dag ble det faktisk en solid middag på meg. Hjemmelaget kyllingburger (som jeg hadde i fryser’n) og gratinert gulrot-og potetform..og Grans julebrus uten sukker.

Siden burgeren var noe jeg laga for lenge siden, var det bare å tine den og varme den på steikepanna. Men gulrot- og potetforma laga jeg fra scratch i dag.

Og her er oppskrifta: (1 porsjon)
1 gulrot
2 små poteter
3/4 dl melk (eller fløte om du har)
Revet (lett) ost og krydder etter smak. Jeg brukte hvitløkspulver, korianderpulver og salt.
Skrell gulrota og potetene og skjær de i passe tykke skiver og kok de 5 minutter i vann tilsatt buljong.

Tøm så av væska (ta gjerne vare på den til seinere bruk)
Bland deretter halvparten av osten sammen med potet og gulrot og ha blandingen over i en ildfast form. Strø over resten av osten, tilsett krydderet i melka og hell blandinga over. Gratineres ved 225°c i ca 30-40 minutter eller til potet- og gulrotbitene er blitt myke.

Bon appétit!

Vil du se video med oppskrifta, finner du den HER

4 kommentarer

Siste innlegg