Heisann i ettermiddagen. Som jeg nevnte i innlegget mitt i mårres, hadde jeg lovd følgerene mine på TikTok å lage middag for dem i dag.. nemlig “kjøttkaker på topp”.
Det finnes sikkert en haug med varianter av denna retten, og når jeg lærte å lage den hos mora mi brukte hun ikke noe annet enn poteter, gulrøtter og ferdig blandet farse til kjøttkaker. Og selvfølgelig salt, pepper, mel og vann.
Det er lenge mellom hver gang jeg lager detta, og personlig bruker jeg det jeg har tilgjengelig i tillegg til poteter og gulrøtter. Som i dag, da det ble kål, kålrabi og løk i tillegg..og så brukte jeg kyllingkjøttdeig.
Det er en veldig enkel rett å lage. Jeg bare skrella grønnsakene og delte de i skiver. Kålrabi og gulrøtter i tynnere skiver enn potetene da sistnevnte bruker kortere tid på å bli ferdig.
Deretter la jeg potetskivene i bunnen på ei smurt form, dryssa over litt mel og litt salt før jeg la et nytt lag av grønnsaker. Rekkefølgen har ingenting å si, bare husk å ha mel (og eventuelt salt/pepper) mellom hvert lag. Dette for at sø’et (væska) i bunnen skal få en fyldigere konsistens. Jeg gikk for et lag med gulrøtter først, deretter kål, kålrabi og til slutt løken før jeg formet små kjøttkaker av deigen og la på toppen.
Så avslutta jeg med å helle noen desiliter vann over før jeg satte forma i ovnen på 200°C. Du kan selvfølgelig bruke buljong, men da bør du nok være forsiktig med å salte grønnsakene mellom lagene.
Stekes til grønnsakene er møre og kjøttkakene har fått en fin farge. Hos meg tok det i dag 1 time & 10 min.
Og så var det bare å nyte.
Vil du se videoen jeg laga på TikTok finner du den HER.
Knallfristende!!!!😁😁😁
Så bra da 😁🤗
Ser sååå godt ut! Takk for tips – det skal jeg prøve! 🙂
Er veldig godt 😉🤩 Så bra at du lar deg inspirere 🥰
Enkelt og godt:-)
Ja veldig 👍🤗