HVEM, HVA, HVOR & HVORFOR DET??

På oppfordring fra Strikkekjerring (for en del dager siden) om å skrive litt om oss selv for at både lesere og medbloggere skal bli litt bedre kjent med oss, kommer nå et lite hvem, hva, hvor og hvorfor det om Yours Truly.. Jeg innser at jeg har hatt et enormt innholdsrikt og turbulent liv til nå – og hadde store problemer med å dra frem bare litt.. dessuten fant jeg så og si ingen bilder å bruke, da alt av gamle albumer ligger på øya, over 20 mil unna…

Men altså..
Jeg er født 16 juli 1968, og hadde periodevis oppvekst på hele Andørja, ei lita øy i havgapet utenfor Harstad.

Når jeg sier periodevis, er det fordi faren min dro familien min land og strand rundt. Før jeg fylte 7 år og kunne begynne på skolen, hadde jeg allerede vært med på 7 eller 8 “forflytninger”, og bodd fra nord til sør og nord igjen.. inkludert en kortere periode i et bebodd geitefjøs i Alta (ikkje mykkje barnevern da), til ei gammel trehytte uten strøm og vann på Bjørnfjell, som i dag er revet. Jeg fortsatte å bli flytta på etter det også, og det året jeg fylte 10 klarte morsan endelig å komme seg vekk fra fyren, og jeg og søstersen havna på barnehjem i Tromsø i 5 måneder.

På verandaen på barnehjemmet, 17 mai 1978
Oppstilling på barnehjemmet…æ så ikkje heilt fornøyd ut 🤔

Dessverre er det nå engang sånn at man nok adopterer diverse ting fra oppveksten, og jeg tenker at det er vel litt av grunnen for at jeg er så rastløs som jeg er. Jeg har jo fortsatt å flytte på meg i voksen alder også, og før jeg flytta i camper’n i juni i år, hadde jeg flytta i alt 48 eller 49 ganger.

Det er ingen hemmelighet at jeg temmelig tidlig begynte å skille meg ut fra “normalen”, og har gått gjennom utrulig mange faser utseendmessig – fra “sminkedukke” som MÅTTE ha litt make-up hver dag, og som ønska siste mote (noe som aldri lot seg gjøre på grunn av mamsen sin mangel på økonomi) til å være en pønker som ga blanke faen i hvordan hun så ut. Trur favorittperioden min på begynnelsen av 80-tallet var da jeg løp rundt med svartmalte øyer, håret i virvarr og tollekniv i beltet..noe som ved tilbakeblikk i dag, får meg til å innse at jeg så ut som en dårlig kombinasjon av Gry Jannicke Jarlum og Lars Monsen 🤣

Skolegang har det blitt lite med etter 9-årig som det var i den tida. Både fordi jeg hadde “skulka” og herja meg gjennom ungdomsskolen, men også fordi jeg fant det mye mer behagelig å bare bedøve meg vekk fra å tørre å leve. Så det ble et par avbrutte forsøk på videregående, og ellers hadde jeg en del strøjobber.. på fiskebruk og en periode som støttekontakt…samt reinhold, dagmamma og andre varianter av svartarbeid.

Mitt første seriøse forhold varte i ca 1,5 år..da var jeg 18 og han 41. Neste seriøse greia varte i 3 år..da var jeg 20 og han 18. Begge disse er gått bort i dag..noe jeg har skrevet om i et tidligere innlegg.

Det året jeg fylte 25 ble jeg sammen med han som er far til guttungen. Han var da 32 (ble 33) og vi holdt sammen i vél 20 år, og var gift i 13 av de årene. I den perioden var jeg temmelig “landfast” og vi flytta i alt 4 ganger på de 20 årene. Siste gang vi flytta, var til eget hus som vi kjøpte og totalrenoverte..eneste som var igjen av det gamle huset var røysverket..

Der bodde vi da i ca. 12 år, og i den perioden satte jeg meg på skolebenken igjen – først tok jeg allmennfagene på 1 år, deretter tok jeg en del kurs som ga meg litt papirer..som medisinsk sekretær (uten kurset for å kunne sette sprøyter) og interiørkonsulent.. (litt av en forskjell, hehe). I tillegg tok jeg en haug med minikurs, i alt mulig fra kalligrafikurs og plakatskrift til grafikk- og akvarellkurs.. Og på fritida elsket jeg å drive med håndarbeid og å styre ute i hagen min – vi hadde STOR hage – og jeg satt også som vara i Harstad Hagelag en periode. Yepp..har egentlig en interesse for det meste.. Men det ble aldri til at jeg jobba med noe som var relatert til disse interessene – og en eller annen gang i 40-årene ble jeg uføretrygda på grunn av flere diagnoser – fibromyalgi og spondylolistese – samt syklig overvekt.
Den siste der er jeg da heldigvis blitt kvitt, etter at jeg tok en gastric bypass for over 10 år siden, og har gått ned over 90 kilo siden da..

Etter vekttapet ble jeg vanvittig interessert i alt som hadde med trening å gjøre.. fra treningssenter, jogging og sykling til å fly på fjellet. Og i 2013 deltok jeg i Tour de Andørja, der jeg 3 dager på rad deltok i hhv. løping, sykling og tindebestigning. Det var nemlig første gangen jeg var på Årbostadtinden som rager 1178 moh.

Sååå happy, på tur opp i høyden.

Det året var også det året jeg flytta fra han jeg var gift med. Jeg tok med meg sønnen min, de personlige tingene våre, samt bilen min og lot eksen overta huset, fritt fram til å gjøre hva han ville med det. Jeg ville ikke ha ei krone av han – alt jeg ville var å få starte livet mitt på scratch. Jeg til og med fikk ei venninne til å klippe meg steike kort for å være sikker på at alt skulle “starte på nytt”

Etter det bodde jeg sammen med sønnen min mens han gikk siste året på ungdomsskolen, og brukte dagene til trening og jobbing..da som demo-konsulent for Retail 24. Men da han begynte på videregående, sa jeg opp leiligheta, solgte og ga bort 90% av alt jeg eide, pakka resten i og oppå bilen og kjørte ned til søstersen på østlandet.

Meninga var at jeg skulle bo på hybel hos henne og typen, men dessverre skjer livet – og etter et par måneder der var jeg ute på veien – og der og da begynte det livet jeg lever pr. i dag. År etter år med å bo noen måneder her, og noen måneder der. Litt i leiligheter, litt på rom hos venner, litt i huset etter mora mi, litt i bilen, litt i telt og litt i ei campingvogn jeg lånte hos brorsan. Da var jeg heldig og fikk hente strøm hos ei venninne som bodde i nabohuset, så den vinteren fraus jeg IKKE 😉

Akkurat i de månedene da jeg bodde i campingvogna fikk jeg “tvunget” NAV til å dekke noen kurs for meg, så jeg bodde ei uka i bilen min på en camping i Tromsø, mens jeg tok kursene: Sikkerhetskurs for sjøfolk og Krise og passasjerhåndtering.

Trur jeg har søkt på en zillion jobber på båt etter det – fra Hurtigruta til fiskebåter og fabrikktrålere, men absolutt ingen vil ha ei halvgammel kjærring med på lasset. Og nå er dessverre de kursene gått ut på dato for vél et år siden, så båtdrømmen har jeg gitt opp.

Ellers har jeg jo jobba en del på sykehjem i disse årene, og tok bl.a kurs for å ha lov å gi medisin. Men de som har fulgt meg her på bloggen veit jo hvordan det med jobbinga gikk til slutt..og det er på mange måten en faktor som spiller en ganske stor rolle for hvordan jeg havna her jeg er i dag.. med å bo fulltid i en hjemmebygd pickup-camper som jeg og broren min har bygd..

Yeppz, det var lynkjapt om meg.. som sagt utrulig vanskelig å vite hva man bør dra frem og ikke..

Ellers ligger det en ny TikTok ute, og den finner du HER

Ha en flottersfin onsdagskveld, alle sammen ❤️

10 kommentarer
  1. Da blei jeg jammen enda bedre kjent med deg, vennen! Fine du – både nå og som liten og ung! Livet ditt har ikke vært noen dans iallfall, men variert som bare rakkern! Håper inderlig du får alt som du ønsker framover! God klem <3

  2. Det var så fint å bli enda bedre kjent med deg. Du har jammen hvert igjennom litt siden kom til verden, og jeg beundrer pågangsmotet ditt å det du får til selv om det er vanskelig. Klemsi klem 🤗

  3. Tusen takk for at du deler. Det var utrolig interessant å lese, og nå lærte jeg i bøtter og spann om deg og livet ditt! Synd det ikke ble noe av båtlivet, for det tror jeg hadde passet deg bra. 🤗 Oki, kikker innom tik-tok også 😉

   1. Får bare si takk for at du tok deg tid til å lese 😊 Og ja, syns også det var veldig synd at jeg ikke kom meg på båt – men sånn er det nå bare 😊 Koselig at du gjør det, da.

  4. Også jeg som trodde jeg hadde flytta mye! 😉 Du har virkelig ikke hatt noe enkelt liv, og jeg synes du er ei tøff dame, og det er veldig fint å bli enda mer kjent med deg. Skal nok stikke innom tiktok, men har ikke gjort det på noen dager. Artig å følge deg der, for da hører og ser jeg deg på annet vis. 😀 God klem <3

  5. Det er jammen meg litt av en livshistorie!🥰
   Du har nok rett i at man fort blir rotlaus når man flytter så mye.
   Nå får vi krysse fingrene for at du får bare medvind og solskinn i ansiktet resten av livet.🤩
   Tusen takk for at du delte med oss.❤️

   1. Ja dessverre er nok livshistoria mi litt av grunnen til rotlausheita..men jeg har det tross alt bra, og det er viktigst🥰 Tusen takk for gode tanker og ord ❤ og sjøl takk for at du både la ut utfordringa og at du leste innlegget

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg