DET VAR DØGNET SITT, DET..

Jepp-jepp, folkens – her er et lite (ok – stort) livstegn fra meg i dag også..det har nesten gått i ett her det siste døgnet.

Har dessverre så og si ingen bilder fra bøtteballetten – men her er i allefall historia 😉

Hele “kaoset” starta i går ettermiddag, litt over kl.18.00, da jeg skulle være med søstera mi & gubben for å ungene til hurtigbåten, og så dra avgårde for å ta siste rest av julehandel etterpå…det gikk jo IKKE som planlagt, da bilen deres nekta å starte. Oh du vide verden!! De prøvde og prøvde, men nei – det var ikke livsgnist i batteriet. Deretter prøvde jeg å gi de starthjelp, men nei..det samme var det samme..totalt dødt batteri.
Så med 12 minutter igjen til båten skulle gå, “drefsa” jeg tanteungne mine og pikkpakket deres i Kongen og dura avgårde over fjellet som om jeg hadde han onde i hælene. Turen tar normalt sett – med en bil som får FART oppoverbakke OGSÅ – ca.15 minutter.
Men med optimismen i god behold på glattisen, føyk vi avgårde, mens søstera mi ringte båten for å høre om de kunne vente.

Et brøl var det hun fikk til svar – de kunne da farsken ikkje vente!!!..d e jo storm og uvær!! (..makan til oppførsel og juleånd på han derre styrmannen, da..!!)
Men vi berga oss på at båten var bittelitt forsinka, og la til kai ca. da den egentlig skulle gå – så med 4 minutter i “overtid”, rasa jeg ned på kaiområdet og fikk jaga dem ombord..så jepp..de rakk det..

Deretter dro jeg hjem, og prøvde på nytt å gi starthjelp til søstersen & co..og endelig – etter gjentatte forsøk – ble det liv i den fisefine franskmannen deres, og vi kunne begi oss avgårde på godt over en times kjøring til butikken.

Ok – så langt, alt vél. Vi kom trygt frem til muntre toner av skikkelig god, gammel julemusikk, og fikk handla alt – og mer enn det 😉

Så starta vi på hjemturen – men – O´akk O´ve..vel halvveis hjemme igjen, var det dessverre en sving som var så aaaalt for glatt..og selv om svigerbrorsan hadde lav fart, var den ikke lav nok – og før vi visste ordet av det, ville ikke den fisefine franskmannen deres være med lenger – og vi gikk rett ut av veien og sto bom fast i snøskavlen. (..heldigvis at det var kommet så mye snø at skavlen stoppa oss – hvis ikke, er det stor sjanse for at ting hadde blitt skummelt)

Jaja..så sto vi der da.. Etter hvert kom det folk som stoppa og ville hjelpe – men det nytta ikke hvor mye vi måka rundt bilen – eller så langt vi kom under – for den hang på en skikkelig hardpakka snøhaug. Og som ikke det var nok – så hadde den sabla franskmannen tatt kvelden igjen – dødt batteri!! Aaaargh!!
Det var 4-5 store, sterke karer som prøvde å dytte, samtidig som én prøvde å dra oss opp med firehjulstrekkeren sin – men nei. Ikke sytten at doningen rikka seg.

Så til slutt måtte vi bare kapitulere, og sende alle folkene hjem..men først klarte en av dem å komme såpass nært med sin bil, at han fikk gitt oss starthjelp..og så satte vi oss ned for å vente på veiskrapa som vi hadde passert for en times tid siden, og som var på vei mot oss.
Da den kom, var fyren veldig villig til å hjelpe – men dessverre hadde han ikke tau med seg – og tauet vi hadde brukt tidligere, tilhørte han som hadde prøvd å slepe oss.

Hmm..hva nå, da?? Var vel bare å legge inn årene og ringe NAF..som kunne ta opptil gudane veit hvor mange timer før de kunne få hjelp frem til oss..og uret hadde allerede passert 24.00 og det var blitt lille julaften..

Men vet dere hva?..han fyren som kjørte veiskrapa, tilbød seg å kjøre ferdig ruta si og så stikke over til naboøya og hente tau på lageret deres..og komme tilbake. Og som sagt, så gjort..og en liten time senere, var han tilbake igjen – og vips, så var vi oppe ute på veien igjen. 

Og her er de eneste bildene jeg har å vise dere..

Her er bilen gravd frem, men henger på en steinhard skavl  av våt, kram snø..det var faktisk snø helt opp til lyktene..

 

 


 

Må bare si at jeg er SÅ innmari imponert over han fyren. Og han ville ikke ha fem flate øre for det heller. Tenk at det finnes sånne mennesker, da <3

Og såååå kunne vi endelig kommet oss avgårde – og var hjemme litt over kl.02 i natt..hehe =D

Så var det dagen i dag, da..har ikke vært noe sånt kaos-stress, da..men nok å gjøre likevel. Jeg som litt lenge, og starta som vanlig dagen med kaffe og frokost ute på verandaen..som nå er julepynta for anledninga 😉


 

Og nøyt ei fantastisk utsikt <3

Deretter har jeg laga egg & baconsalat og baka et par store julebrød..før jeg hoppa i dusjen og dro og henta guttungen som kom med ferga kl.17.00.

Så møtte vi søstera mi & gubben på først den ene kirkegården og titta innom farsan – og deretter var det stopp på den andre kirkegården for å se til mamsen..og såååå dro vi hjem. 

Og i kveld har vi da bare kosa oss..jeg og guttungen har bake litt pepperkaker, og så hadde vi nissegrøt til Grevinnen & hovmesteren =D

Yepp..deeet var døgnet sitt, det..hehe 😉

Ha en riktig gooood kveld videre – og GOD JUL til alle sammen <3

 

10 kommentarer
  1. Herlighet for et døgn!! Ja maks uheldig, men samtidig heldig..kunne jo godt så mye verre….Du må kose deg nå, og ha en RIKTIG GOD JUL!

  2. Toini: Ja det var virkelig et døgn med futt i, hehe 🙂 Men som du sier, det kunne gått så mye verre.. Takk for det, og ei riktig GOD JUL til deg og dine også <3

  3. Utrolig mye som skjedde da..alt floker seg til, men dere fikk hjelp av snilt menneske…han ferjekællen gir jeg ikke fem øra for. Bor du på en øy? Og hva heter den hvis det er rn øy…ble litt nysgjerrig…for det er vakkert dervdu bor. God og fredfull jul, juleklem fra Solveig.

  4. solliv: Uff ja, det var litt vél mye..men du verden så takknemlig jeg er for han som hjalp oss. Og helt enig..han derre ferge-fyren kan bare ryke& reise.. Jada, nå bor jeg på ei øy..Andørja, som jeg kommer fra. Det er ei av to øyer i Ibestad kommune i Troms 🙂 Takk for det, og ei riktig GOD JUL til deg også <3 Stor juleklem

  5. Jepp – det var virkelig døgnet sitt det… hihi…. ka farsken, ja ….. ikke uvanlig at Harstadkjærsten til prinsessa sier det…. klemmer <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg