MEG + KING BLAZE = ZOETIC WORLD

Heisan der..mitt navn er Helene, og jeg er ei godt voksen “kjærring” fra nord-Norge, som siden sommeren 2014 har hatt en livsstil som ikke er helt innen A4-formatet. Da var sønnen min, som jeg da hadde vært alenemor for i ett år, så gammel at han skulle på videregående – og jeg var dritt-lei av tingenes tilstand. Jeg klarte ikke lengre tanken på å leve og gjøre som alle andre forventet av meg, så jeg tok en sjefs-avgjørelse, om at nok er nok! Jeg sa opp leiligheta jeg bodde i, solgte og ga bort 90% av alt jeg eide, pakket resten i bilen, satte meg bak rattet og kjørte vekk fra det livet som hadde hengt over meg i alle år, og prøvd å ta kvelertak på meg.

Jeg har vel bestandig vært glad i friluftsliv, men livet mitt har liksom aldri blitt lagt opp til at jeg kunne dyrke den interessen. Det ble en og annen tur i løpet av årene – men absolutt ikke det store. Faktisk begynte ikke den siden av meg å ta av, før rundt 2011-2012..men da innså jeg raskt at jeg er definitivt et “natur-barn”, som elsker å fly ute i skog og mark, og leve primitivt. I perioder er jeg faktisk så “innrøkt” med bål-lukt, at den nesten ikke forsvinner etter kun én dusj, hehe.

I alle fall..da jeg satte meg i bilen og kjørte vekk fra nord-Norge og mitt gamle liv i 2014, var det meninga at jeg skulle bo på hybel hos ene lillesøstera mi på Østlandet – men ting utvikler seg ofte i en heeelt annen retning enn det man planlegger. Så da vinteren kom, var jeg plutselig tilbake i nord-Norge..og bodde i campingvogn i et halvt år.. DET var kult, det.. =)
Deretter gjorde jeg et forsøk på å bo i hjemmet etter moren min, som er på sykehjem pr.i dag. Men – meg på ei lita øy, med et veldig gjennomsiktig samfunn, og min sterke motstand mot å føye meg etter de reglene som gjelder i slike samfunn..nei! Det gikk ikke! Jeg holdt i et halvt års tid, og så var det å flytte på seg igjen. Og da ble det noen måneder med å bo litt hos den ene, og litt hos den andre av vennene mine – for så å ende opp på er rom hos broren min i (sjokk) et nytt, halvt års tid.

Pr i dag bor jeg i ei leid leilighet i Harstad, og har bodd her (hehe…tro det eller ei) ca.et halvt år nå. Det er usikkert hvor lenge jeg kan bli boende, for dette er bare ei nødløsning. Dattera i huset bodde her før meg, og det er meninga at hun skal ha tilbake leiligheta når hun er ferdig med skolegang. Men – jeg storkoser meg så lenge det varer, og tar situasjonen som den kommer, på strak arm. Jeg har de beste husvertene som det er mulig å ha, og de siste par ukene har sønnen min – som tar lærlingtiden sin nå – bodd her sammen med meg. Yess..livet er toppers, og jeg har absolutt ingen grunn til å henge med leppa.

Så var det alle de tids-hullene mellom de “faste” bostedene mine. Vel – da har jeg bodd i bilen min, og i telt. Og jeg simpelthen ELSKER de periodene. Jeg har kjørt Norge og Sverige på kryss & tvers og opp & ned, gudane vet hvor mange ganger. Jeg har sett de mest utrulige naturfenomener under veis, og fått sett steder jeg nesten ikke har funnet igjen på kartet etterpå.
Både spennende og lærerikt – og det er her bloggen min kommer inn i bildet.

Målet med zoeticworld – som betyr noe slikt som den levende, vitale verden – er å dele med dere så mye jeg kan fra disse periodene mine. Både når jeg stryker “gatelangs” gjennom landet – men også fra alle turene mine i skog og mark..og håper den kan bli til glede og inspirasjon =D

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg