SYV MAGISKE PUNKTER

I 1994 kom ei ny severdighet langs Kystkulturveien i form av en skulptur i Skånland kommune i Troms (egentlig er det et prosjekt for Nordland - men Troms har fått "sniket" seg inn i det)
Skulpturen - som er kalt "Syv Magiske Punkter" - er laget av en finsk kunstner, og i mangel på fornuftige ting å gjøre, fant jeg ut at jeg skulle ta meg en tur å se hva disse magiske punktene er.

Nei - jeg har enda ikke - etter alle disse årene vært å sett den...før nå.
Og selv om jeg for min egen del, ikke på noen vilkår klarer å skjønne poenget hverken med skulpturen - eller gleden av å plassere en gedigen "rustklump" i fjæra, skjønner jeg jo at man er forskjellige - og at noen finner den både vakker og interessant. 

Her er en liten beskrivelse jeg fant på nettet..

"Skulpturen Syv magiske punkter ligger på en liten halvøy, vendt mot stedet hvor midnattssolen kan sees full av magisk strålekraft i løpet av sommermånedene. Sirkelen som gir skulpturen dens ytre form er som en gjenspeiling eller skygge av selve solskiven. 

Mens den ytre sirkelen forteller om solen, minner de intrikate mønstrene inni sirkelen f.eks. om naturformene i landskapet rundt. De forteller også noe om hvordan symboler har sin opprinnelse i naturens former. Den scenen som oppstår får et rituelt aspekt. 

Skulpturen er også preget av det glødende røde jernet, og hvordan det hele forandrer seg med årstidene. "

...hmmmm...javel da..hvis dåkker si det, så.. =P 
 

Er lagt til rette for å kunne sitte å kose seg på parkeringsplassen..greit nok, det.. =)
Der nede - mellom trærne - kan man skimte..tingen..
Etter å ha sloss meg gjennom et stykke med meterhøyt gress, fikk jeg et litt klarere bilde av...tingen..
Ser der ja..hopp & sprett over litt steiner og tang - og vips..nesten fremme ved..tingeeen =D
Og DEEER er den - i all sin prakt...skulpturen (haha..du trudde garantert æ sku si tingen nu ;) =P
 
Tja-ja..det var nå også noe å gjøre, en grå og regntung dag i nord-Norge ;)

 

#blogg #hverdagsblogg #hverdagsliv #hverdag #mandag #ukedag #nyuke #kystkultur #kystkulturveien #severdighet #kunst #kunstverk #jern #rust #natur #fjæra #skånland #troms

6 kommentarer

Sola

17.07.2017 kl.16:29

Hehe e mangler et sanse for slikt kunst e og :D Det va ikke noe saerlig fin i mine oyne. Men smaker e jo forsjellige =)

Helene

17.07.2017 kl.17:26

Sola: Hehe..ja det er jammen sant - man er forskjellige =)

dvergpinschere i mitt hjerte

17.07.2017 kl.16:52

Er jo litt flott med sånne små kjennetegn..men ja..den passet jo liksom ikke helt inn syns jeg...Men kunst er kunst....Er gjerne sånn..det man har i nærheten..ser man sjeldent...

Helene

17.07.2017 kl.17:30

dvergpinschere i mitt hjerte: Joda, du har jo rett i det..kunst er kunst - og det er vel ikke alt man SKAL skjønne seg på, hehe =) Og sånn egentlig burde man vel bli litt flinkere til å se det man har "rett utenfor stuedøra" =)

Margrethe

17.07.2017 kl.19:31

Stilig! Hopp og sprett på veien også.... hihi <3

Helene

17.07.2017 kl.21:34

Margrethe: Takker..hehe =) <3

Skriv en ny kommentar

Helene

Helene

49, Harstad

Hvem er jeg, da? Jo - jeg er ei godt voksen dame fra nord-Norge, som elsker å være fri til å gjøre de tingene jeg vil - når jeg vil.. Hovedinteressene mine er friluftsliv, fotografering og skriblerier..og i tillegg bruker jeg i perioder, veldig mye tid til å farte land og strand rundt sammen med King Blaze - min elskede, gamle king cab - for å se store og små, spennende steder og hva de har å tilby.. Ps..har du Facebook, har jeg ei egen side der, kalt ZoeticWorld by Helene, og du er hjertelig velkommen til å stikke innom å se ;)

Kategorier

Arkiv

hits